HANGİ SOSYAL MEDYA PLATFORMU HANGİ AMAÇLA KULLANILIR?

HANGİ SOSYAL MEDYA PLATFORMU HANGİ AMAÇLA KULLANILIR?


Hangi sosyal platformların hangi amaçla tasarlanmış ve nasıl kullanılmaktadır gelin beraber inceleyelim,


Instagram

Instagram, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilmiştir. Temellerini ise 2010 yılında atmıştır. Instagram’ın başlangıçtaki  temel işlevi görseller ve kısa videolar aracılığıyla iletişim kurmaktı. Bu sosyal ağın ilk günlerindeki çekiciliği, görsellere çok çekici sonuçlar üretebilmesi için filtreler uygularken var olan kolaylık ve çeşitlilikti. Zamanla Instagram gelişti ve Story (Hikaye), Reels, Igtv, Live (Canlı Yayın), Shopping (Alışveriş) gibi detaylar eklendi.

Instagram tamamen ücretsizdir yani bu platformda bulunmak için hiçbir ödeme yapmanız gerekmez.


Facebook

Orijinal adı TheFacebook olan Şubat 2004'te  Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, bugün internetteki en büyük topluluk ağıdır. Kendi adını taşıyan şirket, birçok alanda faaliyetleriyle artık yeni teknolojiler sektörünün önemli oyuncularından biridir. Başlangıçta Harvard Üniversitesi'ndeki gençler için ayrılmış olan sosyal ağ, iki yıl sonra herkese açık erişim sunmadan önce tüm Amerikalı öğrencilere açılmıştır.

Facebook, kişisel gönderiler, bilgi paylaşımı, haberler veya görsel-işitsel içerik aracılığıyla insanları birbirine "bağlamak" için tasarlanmış bir sosyal ağdır. Buradaki fikir, arkadaşlarınız ve aileniz, sizinle birlikte okula giden arkadaşlarınız veya sizinle benzer ilgi alanlarına sahip kişiler gibi size yakın olan kişilerle bağlantı kurmaktır.


Twitter

Twitter; Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da oluşturuldu ve o yılın Temmuz ayında kullanıma sunulmuştur. Twitter, sevdiklerinizin haberlerini, güncel trendleri veya ilgi alanlarını takip etmenizi sağlayan bir sosyal ağdır. Twitter, dünya çapında 326 milyon aylık kullanıcısıyla en çok kullanılan 17. sosyal ağdır.


Snapchat

Snapchat’i Bobby Murphy ve Evan Spiegel kurmuştur. Spiegel şirketin %13'üne, Murphy ise şirketin %15'ine sahiptir. Snapchat, kullanıcıların birkaç saniye sonra kaybolan fotoğraf, video ve metin mesajları göndermesine olanak tanıyan birebir veya grup olarak mesajlaşma imkanı sunan sosyal medya uygulamasıdır. Her gün yaklaşık 150 milyon kişi Snapchat kullanmaktadır ve saniyede yaklaşık 800 saat video izlerler. Bu, Friends'in her bölümünü saniyede 10 kez izlemekle eş değerdir.


TikTok

Zhang Yiming 2012 yılında ilk işini bırakıp TikTok'un arkasındaki şirket olan ByteDance'i kurmuştur. Eylül 2016'ya kadar TikTok, Çin'de Douyin adı altında piyasaya sürülmüştü. Yiming, TikTok’ı kurduğunda 36 yaşındaydı. TikTok özellikle gençler arasında çok popüler hale geldi ve adeta bir patlama yarattı. Temmuz 2018'de 500 milyon küresel aktif kullanıcıya ulaştı.

TikTok, kısa videolar çekmek, paylaşmak ve izlemek için geliştirilmiş bir sosyal medya platformudur. Uygulama, gençler tarafından şarkı söyleme, dans etme, playback yapma yoluyla kendilerini ifade etmek için kullanılır ve kullanıcıların videolar oluşturmasına ve bunları bir toplulukta paylaşmasına olanak tanır.


Linkedln

LinkedIn, iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformudur. Aralık 2002'de kurulan LinkedIn'in web sayfası 5 Mayıs 2003'te kullanıma açıldı. Esas olarak iş ilan eden işverenler ve CV'lerini gönderen iş arayanlar dahil olmak üzere profesyonel ağ oluşturma için kullanılır. 


Sosyal medya ile bağlantısı olan Smm Paneller Nedir?


Açılımı Social Media Marketing yani “Sosyal Medya Pazarlama” olan smm panel Türkiye sayesinde trafik kazanma ve ön plana çıkma sağlanabilir. Peki bunlar ne işe yarar diye soruyorsanız, bu siteler sayesinde aklınıza gelebilecek her uygulamada etkileşiminizi arttırma şansına sahipsiniz. Satış yapıyorsanız, tanınmak istiyorsanız, başarı elde etmek ve rakiplerinizden bir adım öne geçmek istiyorsanız bu tür sosyal medya desteklerine ihtiyacınız olacaktır.


Sizlere bu konuda Türkiye’nin en güvenilir smm paneli olan https://igresellers.com/ sitemizi önerebilirim. Sizlere sitemiz üzerinden istediğiniz sosyal medya platformu için dilediğiniz kadar beğeni, takipçi, abone, izlenme ve yorum gibi seçeneklerden istediğinizi en ucuz şekilde satın alabilme şansını sunmaktayız.