Abone olmak

Abone olmak

  Sosyal medyada kullandığımız çoğu uygulamaya  giriş yapabilmek için öncelikle uygulama aboneliği istenmektedir. Örneğin YouTube aboneliğimiz sayesinde kendi kişisel hesabımızdan istediğimiz içerikte videolar izleyip kaydedip, beğenebiliriz. Onun dışında spotify uygulamasına olan abonelik sayesinde istediğimiz müzikleri kendimize özel olacak bir şekilde kolaylıka dinleyebiliriz.

 

Ayrıca kişinin kendi aboneliği dışında kendisine de  abone olunabiliyor. Başkası tarafından kişinin kendi hesabına yaptığı abonelik ise  aynı zamanda kişinin  uygulamadaki etkileşimini arttırır. Her sosyal medya platformunda olduğu gibi bu platformlarda da bu şekilde bir etkileşim yarışı vardır. Abone sayısının fazla olması hesabın etkileşimini ve videolarının izlenme sayısını daha çok arttırır.

 

Kullanıcılar hesaba abone çekebilmek için çeşitli video içerikleri denemektedirler. Örneğin yüksek binaların tepesine çıkıp nefes kesen,  bol adrenalin ve gerilim dolu videoları YouTubede paylaşıp abonelerinin tüm dikkatlerini üzerlerine çekmektedirler. Son  zamanlarda çok yaygın olan ve bolca abone çeken video çeşitlerinden biri de 5 dakika da hallet veya 10 dakika da hallet adı altında yapılan küçük kesitler halinde düzenlenen her konuda  pratik çözümleri barındıran video çeşitleridir.

 

Kullanıcılar bu şekilde ilgi çekici, göze çarpan içerikler ürettikçe aboneler daha da meraklanıyor ve çoğalıyorlar. Ama tabi ki her zaman birilerine yetişme peşinde olmamız sebebiyle bazen farklı olmak düşüncesi altında, içerikleri ilgi çekicilikten çıkartıp sıkıcı bir hale getirebiliyorlar. Bu nedenle yeterli abone çekemeyen kullanıcılarda  oluyor.  Bu kullanıcılarda yarışta geri kalmamak için aboneliklerini çoğaltmak istiyorlar içerik yetersizliğinden dolayı sitelerdeki  abone al tuşundan destek alıyorlar.